Παρεμβάσεις στην Ευρύτερη Κοινότητα - ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ "ΑΠΟΠΛΟΥΣ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Δράσεις
 
 
Παρεμβάσεις Στην Ευρύτερη Κοινότητα
 
Η προσέγγιση των ευρύτερων κοινωνικών ομάδων για παροχή ενημέρωσης αλλά και ολοκληρωμένων προγραμμάτων πρόληψης, αποτελλεί ήσσονος σημασίας θέμα για τα Κέντρα Πρόληψης. Πέρα απο τη σχολική κοινότητα, τα παιδιά, τους εφήβους και τους γονείς, στόχος μας είναι η δικτύωση σε ένα ευρύτερο επίπεδο, ώστε όλοι να μπορούν να γίνουν κοινωνοί του μηνύματος της πρόληψης, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για θέματα που αφορούν την τοξικοεξάρτηση και τις άλλου είδους εξαρτήσεις.

Ο "Απόπλους" όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιεί ποικίλες παρεμβάσεις στην ευρύτερη κοινότητα με στόχο τη δικτύωση και την ενημέρωση. Ενδεικτικά οι κυριότερες από αυτές είναι:
 
  • Έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων για το Κέντρο, τις δράσεις μας, τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, κτλ.
  • Καμπάνιες -έντυπες,ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές- ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα πρόληψης.
  • Συνεντεύξεις σε τοπικά Μ.Μ.Ε. (εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί)  για θέματα που αφορούν τις δραστηριότητές μας, καθώς και αποστολή δελτίων τύπου για επερχόμενες ή ήδη τελεσμένες παρεμβάσεις μας.
  • Διοργάνωση ημερίδων με συγκεκριμένη θεματολογία για ενημέρωση τοπικών φορέων και ευρύτερης κοινότητας, είτε ύστερα απο πρόσκληση ,είτε με δική μας πρωτοβουλία.
  • Δικτύωση με τοπικούς φορείς (εκπρόσωπους Δήμων, πολτιτιστικών συλλόγων, κ.α.) και συλλόγους (ιατρικός σύλλογος, φαρμακευτικός σύλλογος κ.α.) για συντονισμό και πραγματοποίηση κοινών δράσεων.
  • Πραγματοποίηση καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.
  • Διεξαγωγή ερευνών για τις εξαρτήσεις και την χρήση ουσιών στην τοπική κοινότητα (Έρευνα ESPAD κ.α.)
    
Τα επόμενα χρόνια ο "Απόπλους" στοχεύει στην εντατικοποίηση αυτού του είδους των δράσεων, ώστε όλοι να είναι μέτοχοι στην κοινή προσπάθεια για μείωση της ζήτησης ουσιών και προαγωγή της ψυχικής υγείας.
 
 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού