Δράσεις για Εφήβους & Νέους - ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ "ΑΠΟΠΛΟΥΣ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Δράσεις
 
 
 
 
Δράσεις για Εφήβους και Νέους
 
 
 
 
Οι έφηβοι και οι νέοι αποτελούν ένα σημαντικό αποδέκτη των προγραμμάτων πρόληψης. Στην προσπάθειά τους να αυτονομηθούν καλούνται ολοένα και περισσότερο να επιλέγουν και να αποφασίζουν γι' αυτούς και τη ζωή τους.

Πραγματοποιούμε ομάδες με δραστηριότητες σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να κινητοποιούν τους νέους να αναγνωρίσουν τις αξίες τους, να πειραματιστούν με τις ικανότητες τους και να αξιοποιήσουν δεξιότητες προσωπικές, κοινωνικές και συναισθηματικές. Οι νέοι μέσα σε ένα ομαδικό και ασφαλές κλίμα που νιώθουν να ανήκουν, ενθαρρύνονται να ανακαλύψουν τα όρια αλλά και τις ευθύνες τους, να κάνουν διάλογο, να επικοινωνήσουν, να οραματιστούν, να δημιουργήσουν και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Στα χρόνια λειτουργίας του ο "Απόπλους" έχει πραγματοποιήσει βραχείες παρεμβάσεις πρόληψης ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε πολλές τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου του Νομού μας. Παράλληλα επισκέφτηκαν το κέντρο πολλές ομάδες εφήβων στα πλαίσια των προγραμμάτων βιωματικής εκπαίδευσης που υλοποιούμε. Στις ομάδες αυτές πέρα απο την απο μέρους μας ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και την χρήση ουσιών, οι έφηβοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, αλλά και τις ιδέες τους για κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους.

Παράλληλα εντείνουμε της προσπάθειές μας για να έχουμε άμεση επαφή με την νεολαία των νησιών μας και σχεδιάζουμε πρωτοπορειακά προγράμματα πρόληψης που θα αφορούν νέες μορφές εξαρτήσεων που αγγίζουν τους νέους, όπως π.χ. η εξάρτηση απο το internet κ.α.
 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού