Δελτίο Τύπου 26/2/2018 - ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ "ΑΠΟΠΛΟΥΣ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

 
 
 
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/2/2018

«Προώθηση της Σχέσης Γονέων – Εκπαιδευτικών: Προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και θωράκιση της πρόληψης στην μαθητική κοινότητα».

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Απόπλους» ολοκλήρωσε με επιτυχία 2 διήμερα βιωματικά εργαστήρια που αφορούσαν εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα  «Προώθηση της Σχέσης Γονέων – Εκπαιδευτικών: Προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και θωράκιση της πρόληψης στην μαθητική κοινότητα».
Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης 13-14 και 20-21 Φεβρουαρίου 2018 και συνολικά τις παρακολούθησαν 40 εκπαιδευτικοί.
Τα εργαστήρια αυτά είχαν στόχο να αναδείξουν την τεράστια σημασία μιας  εποικοδομητικής σχέσης μεταξύ των εκπαιδευτικών και της οικογένειας. Το όφελος αυτής της ποιοτικής διασύνδεσης δεν αφορά μόνο την καλύτερη επίδοση των παιδιών στα μαθήματα αλλά και την προαγωγή της συναισθηματικής  και ψυχοκοινωνικής τους υγείας καθώς και την καλύτερη θωράκιση της πρόληψης των εξαρτήσεων.
Στη θεματολογία έγινε εκτενής αναφορά στους φραγμούς στη σχέση γονιών – εκπαιδευτικών αλλά και στους τρόπους που μπορούν να γεφυρώσουν τις διαφωνίες μεταξύ τους ώστε να λειτουργήσουν ως ισότιμα μέλη της σχολικής κοινότητας.
 
 
 
 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού